Træning

Træningen på Håndbold College er fordelt over 3 morgentræninger. De ligger mandag, tirsdag og torsdag morgen fra kl. 07.30 – 09.00. To af de tre træninger er placeret i Ikast-Brande Arena og den tredje træning er i styrketræningscenteret. Gældende for alle tre træninger er, at der er særlig fokus på dit personlige spil og niveau.

Collegetræningerne ligger altid om morgenen før skolestart hvilket betyder, at du kan nå at restituere optimalt før evt. klubtræninger om eftermiddagen og aftenen. Netop fokuseringen på den individuelle træning adskiller collegetræningen på håndboldlinjen fra den, du højst sandsynligt er vant til fra klubtræningen. Gennem individuelle samtaler og analyser af dit spil laver vi i fællesskab en målsætning/udviklingsplan for, hvilken træning, der udvikler dit spillemæssige niveau optimalt. Du er på den måde ikke blot én blandt mange, men vi sætter 100% fokus på din håndboldudvikling. På denne måde bliver du bevidst om, hvad du kan som håndboldspiller, men også om, hvad du skal arbejde videre med. Denne form for træning kræver, at du er eller bliver i stand til at reflektere over dit håndboldspil for derigennem at arbejde selvstændigt under vejledning af en træner.

Du vil blive mødt med høje forventninger om at du arbejder seriøst med din egen håndboldudvikling og træning. Og du bliver mødt af seriøse vejledere og trænere under vejs. Træningen og vejledningen foregår i høj grad i spillignende situationer. Det vil sige i form af småspil ol. Den er kendetegnet ved at være både sjov og seriøs og indeholder bl.a. individuel teknisk træning – forsvar, angreb og kontra kollektiv taktisk træning – forsvar, angreb og kontra skadesforebyggende træning med bl.a. balance-, koordinations- og motorisk træning, fysisk træning med bl.a. styrke-, hurtigheds-, spændstigheds- og konditionstræning, mentaltræning og idrætspsykologi målmandstræning spilforståelse m.m. via bl.a. spil til to mål. Der vil forekomme såvel teoretisk som praktisk træning.

Håndbold College Linjerne samarbejder ofte med både ISI´s håndboldlinje på efterskolen og højskolen, samt med Herning-Ikast Håndbold akademi og ligadamer.

Ønsker du mere info omkring træningen og dét at være en del af Herning-Ikast Håndbold Akademi eller Håndbold Akademi Ikast College, så kontakt:

Herning-Ikast Håndbold Akademi: Palle Hansen tlf. 23 98 41 11 mail: palle@sportstarcollege.dk

Håndbold Akademi Ikast Drenge College: Mads Bang Jensen  tlf. 22 32 85 43 mail: madsbang1985@gmail.com

Håndbold Akademi Ikast Pige College: Jonas Dyrborg tlf. 53 57 13 91 mail: jd@hihbold.dk