Basketball

-Et sportsligt samarbejde mellem Sportstar College, Ikast-Brande Gymnasium og basketballklubberne i Ikast og Billund.

 

Basketball Star Academy er for dig der tør drømme stort og har ambitioner om at se hvor langt du kan komme med din sport. Se mere på Academiets egen hjemmeside her: Basketball Star Academy | international basketball elite | Ikast-Brande, Denmark

Uanset om du drømmer om at spille seniorbasket for en Dansk ligaklub som Horsens IC eller om drømmen er at spille College-basket i USA så har du her mulighed for at give dine drømme vinger uden at gå på kompromis med din uddannelse.

Sportstar College og ungdomsuddannelserne i Ikast sørger for at binde det hele sammen så uddannelse, sport og personlig trivsel hele tiden er i fokus.

Den sportslige pakke med basketball indeholder 3 x morgentræning placeret på Ikast-Brande Gymnasium hvor der er gode faciliteter. Morgentræning er mandag, tirsdag og torsdag morgen i tidsrummet mellem kl. 06:30 - 09:15. Træningen er primært i hallen hvor der er fokus på individuel og teknisk træning. Her finder du også et morderne sports-lap (Q-test), styrketræningslokale og crossfit lokale og så er der en udendørs bane som også kan benyttes til træning. Der er omklædningsrum med brusere som gør det hurtigt og nemt at blive klar til skolen efter træning.

Gymnasiehallen er Basketball Star Academy´s hjemmebane.

Ikast-Brande gymnasium er hjemsted for uddannelserne STX, HF og IB-Sport. Og blot få hundrede meter længere henne ad vejen er Handelsgymnasiet Ikast-Brande hvor der er HHX

Fælles for alle uddannelserne er at der er sportsklasser og skemaet er tilrettelagt så der er fri til morgentræning mandag, tirsdag og torsdag hvor skemaet først starter kl. 09:40. Der er således god tid til træning, bad og omklædning for første time i skolen. Eleverne har fuldt skema og de sportslige koordinatorer hjælpe hjælper atleterne med at navigerer i dagligdagen med træning, lektier, opgaver/afleveringer i en verden hvor der er kampe, turneringer og venskaber som også skal passes.

Sportstar College Ikast-Brande er et elitecollege som strukturerer og koordinerer hverdagen for ca. 140 elitesportsfolk i alderen 16 - 20 år. De bor på Sportstar College på 1- eller 2-mandsværleser. Alle går enten på Ikast gymnasium eller Handelsgymnasiet, hvor de tager deres studentereksamen på 3 år samtidig med, at de dyrker deres idræt på elite niveau.

Sportstar College har følgende linjer foruden Basketball, Håndbold, Fodbold, Golf, Badminton, Volleyball. Men vi hjælper også elever som dyrker Atletik, Cykling (landevej), Ishockey, Motorsport, Floorball og Padel med at få hverdagen til at hænge sammen.

Collegepakken indeholder bolig, fuld forplejning (også i weekender), skolesamarbejde, fysioterapeuter, massør, fordelspakker til Ikast Svømmecenter, Padel-World, Sport24 og samt andre gode aftaler i Sportstar College fordelspakke.

Et elitemiljø med unikke faciliteter

Din hverdag på Sportstar College foregår i nogle af de bedste rammer i Danmark. Midt i Sportscampus Ikast-Brande ligger Sportstar College bestående af fire elevfløje og et fælleshus.

De nærmeste naboer er FCM huset, Dream-99 & Guldminen mod syd, Idrætsskolerne ISI mod nord, Ikast-Complete & Stadome mod vest og Sportscenter Ikast samt et stort antal fodboldbaner mod øst. De unikke faciliteter som alle er inden for en radius af 400 meter udgør tilsammen Sportscampus Ikast-Brande og så tager det kun 10 minutter på cykel at kommer frem til skolerne fra alle træningsfaciliteterne.

Uddannelse

Ungdomsuddannelserne i Ikast tager hensyn til dig som eliteidrætsudøver uden at gå på kompromis med kvaliteten af din uddannelse. På Sportstar College træner du samtidig med, at du tager din studentereksamen på normeret tid.

STX/HF – Ikast-Brande Gymnasium tilbyder mange års erfaring med kombinationen af eliteidræt og uddannelse. Her kan du vælge imellem to forskellige STX studieretninger eller en HF uddannelse, som begge tager hensyn til dig som håndboldspiller.

HHX – Handelsgymnasiet i Ikast tilbyder en studieretning, som er målrettet din hverdag. Med en HHX i Sports marketing åbner du mange døre mod fremtiden.

IB Sport, som er en del af Ikast-Brande Gymnasium, giver eleverne mulighed for at kombinere deres idræt med en IB uddannelse (international Baccalaureate).

SPORTSTAR COLLEGE IKAST-BRANDE

Sportstar College Ikast-Brande er et tilbud til landets største talenter indenfor en række af Danmarks mest udbredte idrætsgrene. Sportstar College er for dig, som vil noget med din sport, og for dig som er tændt af tanken om at udvikle dig i et elitemiljø rundet af en by med en lang tradition for topsport. Det unikke ved Sportstar College Ikast-Brande er hele seks idrætsgrene samlet under samme tag.

Målet er, at synergien, inspirationen, vidensdelingen, de faglige erfaringsudvekslinger og den fælles glæde ved idræt tilsammen skaber et af landets stærkeste idrætsmiljøer. Samtidig får du en uddannelse på enten gymnasiet eller handelsgymnasiet og tilbud om råd og vejledning i din personlige og individuelle planlægning af lige præcis din karriere

Hvad er din passion?

Kontakt os